Založ si blog

Niečo o zdraví a peniazoch?

Ako sa zdá poslednou dobou hýbe našou spoločnosťou diskusia o lekároch,zdraví a peniazoch.Týmto článkom sa nepokúšam nič riešiť.Je to len krátke zamyslenie nad tým,čo nám doba priniesla.

V dejinách ľudstva sa vždy odohrávali súboje dobra a zla.A všetko sa naveky opakuje ku svojmu zrodu ,iba v iných podobách.Tak ako“sýty neverí hladnému“,tak zdravý málokedy verí chorému.Choroby a rakovina prenasleduje človeka neúnavne,intenzívne a väčšinou má úspech a vyhráva.Tí ktorých sa to netýka ani netušia čo je to bolesť a beznádej.A nemusí to byť zrovna rakovina ktorá beznádej prináša.Chorí si vyprázdňujú dlhé medzihry medzi bolesťou a bezbolestnou eufóriou vytušenými snami a pozvoľnými zábleskami nádeje.Okamihy ktoré žijú majú pre nich celkom iné a diametrálne rozdielne hodnoty ako u zdravých.Nadnesenosť ktorá ich po celú dobu približuje k vesmíru kde všetci celý život smerujeme vie byť v krátkych chviľach znakom šťastia.Toto šťastie sa však rozplynie keď chorý pocíti nezáujem okolia a spoločnosti.Údelom chorého je žiť v útrpnosti.Na vlastnú obranu pred nezáujmom spoločnosti ktorá dokáže svojou necitlivosťou zašliapnuť aj najmenšie nádeje na život bez bolesti vyrukúvajú výkrikom ktorí nie je počuť.Pretože výkrik bolesti a beznádeje počuje len ten ktorého sa to týka.A hroby mlčia.Musia mlčať.Ak by prehovorili,bezcharakternosť ľudí ovládajúcich nitky vedúce k zdrojom určeným na zmiernenie bolesti chorých a možno aj ich vyliečenie by sa stala ešte viditeľnejšou.Ľudia však chcejú žiť a nesmú mlčať.Pretože ich mlčanie v nesprávny čas a na nesprávnom mieste znamená podľahnúť.

 

Quo vadis Slovensko. ..

26.09.2013

Dúfam že my p.Henryk Sienkiewicz prepáči ale nič príhodnejšie ako názov jeho diela som nenašiel. Nič nechcem dokazovať.Sú to len“suché“čísla vytiahnuté zo Zbierky zákonov.Ako všetci vieme,tak štátny rozpočet je zákon.Dal som si tú prácu a trošku som sa v tej zbierke zákonov“pohrabal“.Zo začiatku to bol len taký nápad [...]

Kedy spadne posledná kvapka do pohára?

16.09.2013

V článku na SME :“Ešte to nie je s nami také zlé“p.minister Lajčák opisuje ako dostáva výhražné e-maily.Pôvodne som mal pripravenú len krátku reakciu na tento jeho blog,Ale nakoniec som sa rozhodol rozviesť svoje videnie jeho problému viac a napísať k tomu vlastný článok. Pán Lajčák je mi naozaj ľúto že dostávate tie výhražné,urážajúce a [...]

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

jazierko, záhradné jazierko, zima, mráz

SHMÚ: Na celom Slovensku sa v noci môže vyskytnúť prízemný mráz

25.04.2024 17:18

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu prvého stupňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 36
Celková čítanosť: 96807x
Priemerná čítanosť článkov: 2689x

Autor blogu

Odkazy